Sköna textilier

Det är en inredningsklyscha, men med textilier kan man förändra ett helt hem. Med klassiska material och kulörer behöver man visserligen inte förändra något. Jag gillar vita sängkläder för det ger en hotellkänsla, som att man alltid har semester. På önskelistan har jag sängkläder i linne i lyxig kvalitet. Jag suktar också efter linneservetter, men det blir ju så dyrt med en hel uppsättning och frågan är om vi verkligen orkar tvätta dem. Fint är det i alla fall.

När man blir med hus antar jag att man får vänja sig med lite kyligare inomhusklimat. Det sägs att för varje grad man sänker temperaturen minskar man energiförbrukningen med 5 %. Vart vill jag komma? Jo då förtjänar man en gosig pläd. Prenumererar man på Residence får man en fiskbensmönstrad ullpläd designad av Birgitta Bengtsson Björk, Klippan Yllefabrik. InredningsInspiration och present, då slår jag till.

Inspirationsbilder från svenska textilföretagen Klippan YllefabrikHimla och Linum.

Klippan och Linum tillverkar sina textilier med minsta möjliga påverkan på miljön. Linum använder endast ekologiska kemikalier och färgpigment och har slutat använda klor som blekmedel. Under tillverkningsprocessen används vatten med måtta och den rengörs alltid så att inga färgrester släpps ut i naturen. Textilindustrin är tyvärr en av de största miljöbovarna, vilket är en anledning till att välja produkter med omsorg och satsa på en tidlös inredning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s