Fem par fingervantar

Inför varje förlossning har jag haft ett akut behov av att sortera lådor. Men att ”boandet” skull vara något som kan kopplas specifikt till barnafödslar har jag svårt att tro. Jag tror snarare att det handlar om att skapa trygghet, när man står inför en utmaning. Jag har nämligen aldrig haft det så välstädat hemma som inför en tenta.

Den här gången handlade det istället om att börja jobba igen efter föräldraledigheten. Garderoberna fick sig en genomgång och gamla leksaker rensades bort. Vi drog t.o.m. ut och dammsög bakom kylskåpet! Följden blev ett välstädat kylskåp och ett ryggskott. Jag fick skjuta på jobbet och min klippa och trygghet i livet låg nerbäddad i nästan vecka.

Kanske bor det en trygghetssökande person i varje välorganiserat hem. Vardagen blir nämligen lite enklare när man vet var man lagt fingervantarna, men släpper man inte på tyglarna lite är risken att ordningen blir kontraproduktiv, att den istället skapar stress och otrygghet och att man missar det som verkligen betyder något.

IMG_9021

Slänger man ett getöga ut genom fönstret medan man fejar, ser det mesta brunt och blött ut, men går man ut och kikar lite närmare ser man färgerna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s